Blocul ACUM a lansat o invitație la discuții către toți deputații care „nu sunt controlați de regimul oligarhic” și s-au pomenit ... cu Tauber la ușă. E lesne de înțeles că cei din ACUM au anunțat premeditat o inițiativă sortită eșecului. Ei știau că propunerea lor nu va fi luată în seamă de celelalte fracțiuni, dar ... surpriză (!) - blonda lui Shor a dat buzna peste ei, chipurile ca să discute despre „pachetul antioligarhic”.

Evident că Tauber n-a vrut decât ca să atragă atenția jurnaliștilor asupra ei și să schimbe titlurile de presă. 

Dacă Maia Sandu și Andrei Năstase s-au gândit să umple agregatoarele cu știri cu faptul că „nimeni n-a dat curs invitației ACUM”,  show-ul Marinei Tauber le-a încurcat ițele. Putem anticipa cu ușurință că liderii ACUM se vor supăra și vor acuza din nou presa de rea-intenție, în loc să-și asume eșecul inițiativei și realitatea că „deputații ACUM au fugit de la propriul eveniment”. (Notă: când Tauber cu alți doi colegi de-ai săi au intrat în sală și a spus că au fost delegați să discute pachetul antioligarhic, cei 26 de deputați ai blocului s-au ridicat și au părăsit sala).

Altfel spus, blocul ACUM a căzut în propria capcană.

Nimeni nu neagă că Tauber a venit să facă show - apropo, unul de prost gust - la fel cum nimeni nu neagă că Tauber n-a venit de capul ei acolo, dar vorba francezilor, „à la guerre comme à la guerre”, fie el si politic. Rezultatul se impune a fi o nouă lecție din care cei 26 trebuie să învețe. 

Nu de alta, dar blocul ACUM s-a antrenat, de-o săptămâna încoace, într-un tăvăluc de scenarii  pe care experții și strategii care lucrează pentru PD și PSRM, le distrug cu satisfacție ca pe bulele unei pelicule protectoare în care este înfășurat un obiect fragil. 

In cazul unor anticipate, aceasta salba de rateuri își va spune ...votul.