Într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, Ion Mischevca califică afirmațiile junilor unioniști drept minciuni. În opinia sa, aceștia s-au transformat într-o sectă politică.

1. "Noi candidăm pe lista națională Unirea - Democrația Acasă". Nu există un asemenea partid și nici o așa listă națională. E doar o gașcă de infatuați care și-a arogat unionismul. Ei candidează pe listele unui partid care nu are în denumire cuvântul "Unire" și nici nu au participat la discuțiile privind coagularea forțelor unioniste. Și-au pus o siglă cu harta ciuntită a României Mari și se cred originali;

2. Ei zic că "noi nu atacăm pe nimeni", dar imediat adaugă "guvernarea e așa și pe dincolo", iar toate celelalte partide de dreapta sunt "compromise". În schimb, nu spun aproape nimic despre socialiști, de parcă aceștia nu ar fi pericolul cel mai mare;

3. "Ne-au exclus din circumscripțiile electorale pentru că suntem incomozi, mai ales pentru guvernare". Pe dracu. Nimeni nu-i ia în serios. Chiar credeți că electoratul PDM ar fi votat pentru ei? Sau că ei sunt o concurență serioasă pentru PDM? Ba dimpotrivă, era în interesul partidului de guvernământ să-i lase în cursa electorală ca să "fure" voturi de la candidații ACUM. Problema este că băieții au luat datele din listele campaniei "Semnează pentru Unire" și le-au introdus în listele de subscripție. Adică au trișat/fraudat și ACUM se victimizează. Cred că acesta a fost planul lor de la bun început.

4. Ei zic "noi reprezentăm unioniștii". Serios? Și cine i-a delegat să ne reprezinte? Ce îi califică pentru această nobilă și, totodată, ingrată misiune? Marșurile pe care pretind că le-au organizat de unii singuri? Comparați imaginile din 25 martie cu cele din 1 septembrie 2018 și o să vedeți cam câți oameni au strâns vreo 4 partide unioniste și câți au strâns ei. Și, cel mai important, nu uitați că pe atunci erau activiști civici, pe când ACUM sunt politicieni. Deci ei se reprezintă doar pe ei înșiși și pe simpatizanții lor.

5. Ei zic "noi o să facem Unirea". Adică promit acest lucru, știind sigur că nu-l vor putea realiza, cel puțin nu în viitorii 4 ani. Iată de ce ei discreditează unionismul: pentru că îl reduc la o promisiune electorală irealizabilă în timpul apropiat. Practic compromit idealul național de dragul unor calcule meschine. Asta mă deranjează cel mai mult: folosesc ideea unionistă în interes propriu și de grup. Ca o adevărată sectă politică.