Militarii moldoveni detașați în misiunea KFOR de menținere a păcii în Kosovo au transmis un mesaj original cu ocazia celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova. 

Amintim că la Parada Militară care va avea loc astăzi cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova vor participa peste 2.000 de veterani, militari ai Armatei Naţionale şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

În premieră, la invitaţia Ministerului Apărării, la parada din acest an vor defila contingente de militari din Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi Asociaţia „Tradiţia Militară" (România), Regimentul Regal Irlandez (Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord), Academia Militară de la Odessa (Ucraina), Garda de Onoare a Batalionului "Marele Duce al Lituaniei Gediminas" (Lituania), precum şi Batalionul Gărzii de Onoare (Polonia).

Parada va începe la ora 10.30. La eveniment vor fi prezenţi: conducerea Republicii Moldova, diplomaţi, miniştri ai Apărării şi reprezentanţi ai armatelor din Polonia, România, Germania, Belarus, Ucraina, Turcia, Ungaria, Franţa, Lituania, invitaţi cu această ocazie, dar şi mii de cetăţeni din toată ţara.