Masacrul de la Izium, un oraș aproape de granița ruso-ucraineană, ar putea fi sfârșitul „lumii rusești”. Cred că Kremlinul înțelege acest lucru, așa că vor să influențeze situația în mod obișnuit.

Contraofensiva rapidă a trupelor ucrainene a făcut posibilă nu numai eliberarea aproape a întregii regiuni Harkov, ci și distrugerea planurilor lui Putin de a ocupa regiunea Donețk. În așezările eliberate au fost descoperite gropi comune ale prizonierilor executați și ale civililor care au murit în urma bombardamentelor în timpul asaltului trupelor ruse. Orașul Izium a fost distrus în proporție de 3/4, în cel mai bun caz, 20% din numărul locuitorilor dinainte de război au rămas în el.

Cu toate acestea, acesta este departe de a fi întregul adevăr teribil despre soarta orașului cu un nume dulce. După ce invadatorii au fost alungați, acolo au fost găsite gropi comune - civili care au murit urmare a bombardamentelor și militari ucraineni executați. Au fost găsiți înmormântate peste 400 de persoane care au murit violent. Apropo, fiecare instituție de presă care scrie adevărul despre crimele rușilor din Izium ar trebui să fie pregătită pentru un puternic atac cibernetic - acest subiect este extrem de sensibil pentru Kremlin. Rusia încearcă să nege acest lucru în propria-i media, pe platformele internaționale, trecându-l de la capul bolnav la cel sănătos.

Izium este situat foarte aproape de granița cu Rusia, dar invadatorii ruși nu au fost deloc opriți de perspectiva de a le oferi vești groaznice locuitorilor din regiunea Belgorod din gură în gură. Ei par să fie încrezători în eficacitatea propriei propagande. Mai mult, în regiunea Harkov, comunitatea mondială a primit confirmarea că atitudinea mizantropică față de cetățenii Ucrainei face parte din politica de stat a Federației Ruse.

Comunitatea mondială, așa cum a făcut Națiunile Unite la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, ar trebui să creeze un tribunal special pentru a urmări penalii de război ruși. Nu vor fi salvați de o armată de un milion și de „automobilizarea” proclamată în regiuni, dorința de a-și întări rândurile în detrimentul prizonierilor și o puternică mașinărie de propagandă.

Eliberarea localității Izium și adevărul despre crimele armatei ruse ar trebui să fie sfârșitul „lumii ruse”, care a fost creată ca o alternativă la „Occidentul în descompunere”, trebuia să arate ca un simbol al opoziției față de Statele Unite. Statele și aliații săi. Dar în ultimele șase luni, toată lumea s-a convins că Rusia aduce moartea doar vecinilor săi.