Cu nava amiral a Flotei Militare Ruse din Marea Neagră, crucișătorul „Moskva”, lovit crâncen, mișelește, de două rachete ucrainene, s-a dus la fundul mării și ultima speranță că rațiunea și sentimentele frățești vor triumfa, că ucrainenii vor depune armele și se vor preda la mila eliberatorilor ruși, după cum li s-a propus de la începutul operațiunii militare speciale și li se propune în continuare. „Scufundarea unui crucișător cu personal este o formă inadmisibilă de război”, le-a reproșat ucrainenilor, aluziv, încercatul șef al diplomației ruse, Serghei Lavrov, lăsând să se înțeleagă că, spre deosebire de Ucraina, Rusia nu încalcă regulile unei confruntări militare civilizate, scrie Nicolae Negru într-un editorial pentru Ziarul Național.

Da, rachetele rusești mai deviază de la traiectoria corectă, din greșeală sau din cauza ruginei, mai lovesc în școli, spitale, grădinițe, teatre...; sigur, soldații ruși mai scotocesc prin case și apartamente, mai ciordesc câte ceva, mai violează pe ici pe colo, mai împușcă pe alocuri, dar nu o fac din răutate, ci din iubire frățească. Apoi, quod licet Iovi non licet bovi - ceea ce i se permite armatei ruse, nu i se permite armatei ucrainene! După cum spunea cu iubire și convingere pravoslavnică un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse, „Dumnezeu pedepsește Ucraina pentru păcatele ei, fiindcă se depărtează de Rusia, preferând Europa, care e Sodoma și Gomora vremurilor noastre. Putin este biciul lui Dumnezeu”.

Este evident că ucrainenii exagerează cu rezistența în fața tancurilor, a trupelor ruse care au invadat Ucraina în scopuri nobile, ca să o demilitarizeze și să o denazifice, după cum a spus Putin sincer, binevoitor, ca un frate mai mare. Opunându-se ocupației, ucrainenii se opun lui Dumnezeu care pedepsește Ucraina, fiindcă o iubește. Ei au mers prea departe cu apărarea, cu distrugerea tehnicii militare, cu doborârea avioanelor, elicopterelor, rachetelor și corăbiilor rusești, care costă bani totuși, milioane, sute de milioane și miliarde, ruble, dolari și euro din bugetul auster al Rusiei. Ca să nu mai spunem că sunt uciși cu sânge rece mii și mii de soldați ruși, de parcă ei nu ar fi venit să elibereze Ucraina, ci să o subjuge, să o cotropească. Iar nimicirea a tocmai opt generali ruși demonstrează pur și simplu o lipsă totală de toleranță, de respect pentru armata frățească!

Vorbind mai pe șleau, militarilor și voluntarilor ucraineni le lipsește simțul măsurii, atitudinea creștinească, la urma urmei. Soldații ruși au fost binecuvântați de Patriarhul Kiril să invadeze Ucraina cu o misiune metafizică, civilizațională, culturală și numai cel care nu face nimic nu greșește... Intransigența ucrainenilor, reproșurile și chiar acuzațiile adresate mai cu seamă în legătură cu Bucea sau Kramatorsk, sau Mariupol sunt de-a dreptul fake-uri șocante, calomnioase, necivilizate, rănesc adânc sensibilitatea poporului rus care nu a pornit niciodată vreun război împotriva vecinilor săi, ci doar s-a apărat de dușmani.

Și la 24 februarie armata rusă a intrat în Ucraina ca să preîntâmpine viitorul atac al Ucrainei asupra Rusiei, să pună stavilă decadenței și marșurilor homosexuale occidentale, să apere valorile familiei tradiționale, pravoslavnice. Dar în loc să-și îmbrace straiele naționale și să iasă să întâmpine parașutiștii și tancurile ruse cu flori, cu pâine, slănină și sare, ucrainenii au pus mâna pe mitraliere și grenade, pe javelinuri, nlawuri, stinghere etcetera. Iar miercurea trecută, pe întuneric, au tras, perfid, cu două rachete Neptun, în crucișătorul „Moskva”, mândria flotei militare ruse, care costă tocmai 750 de milioane de dolari, scufundându-l ca pe o covată din povestea cu peștișorul de aur. E prea de tot! E un act de pură dușmănie, „Moskva” având pentru Putin și o valoare sentimentală.

Din delicatețe, el nu i-a învinuit pe ucraineni, misiunea se desfășoară conform planului a ținut să precizeze președintele rus, „Moscova” s-a aprins și a explodat din cauze interne! - a anunțat Ministerul rus al Apărării. Vă jucați cu focul, dragi ucraineni, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, sugerând că operațiunea militară specială a fost floare la ureche, nu război adevărat. Între timp, SUA, NATO, UE toarnă gaz peste foc, livrând arme și muniții Ucrainei, împiedicându-l astfel pe Putin să-și îndeplinească misiunea încredințată de pronia cerească. Dar el nu dă niciodată înapoi, pune mâna pe arma nucleară și avertizează cu „consecințe nemaivăzute” statele care ajută Ucraina. Mai degrabă va pieri lumea cu tot cu Rusia, decât își va schimba Putin planul.

PS: Precizez pentru unii cetățeni care se revoltă în legătură cu interzicerea panglicii „colorado” că textul de mai sus e un pamflet și trebuie luat în serios.