28 March, 2017

VIDEO // Acțiune comună SPIA – INP privind combaterea fenomenului de corupere activă

VIDEO // Acțiune comună SPIA – INP privind combaterea fenomenului de corupere activă
FOTO: today.md

Serviciul protecţie internă şi anticorupţie din cadrul MAI a iniţiat, într-o lună (din 22 iunie până la 23 august), 12 dosare penale pentru corupere activă printre angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare.

În perioada respectivă, ofițerii SPIA, în colaborare cu angajații INP, au reușit să documenteze 12 cazuri de corupere a inspectorilor de patrulare de către şoferii cărora le-au fost intentate procese-verbale de contravenţie.

Cazurile erau luate imediat sub controlul grupelor operative formate din ofițeri de urmărire penală și ofițeri de investigații din cadrul SPIA, care se deplasau la fața locului pentru documentarea acțiunilor de corupere activă săvârșite de conducătorii auto.

Mita varia de la o sută până la câteva sute de lei, iar în unele cazuri se livra chiar sub formă de valută. Mărimea era stabilită prealabil de către conducătorul auto, în dependență de gravitatea încălcării, în coraport cu suma amenzii prevăzută pentru încălcarea respectivă.

Cele 12 dosare penale pentru corupere activă sunt, la ora actuală, în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Pentru astfel de infracțiuni, Codul Penal al Republicii Moldova prevede până la 6 ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi în mărime de până la 4000 de unități convenționale.

Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER

Ultimele știri