25 March, 2017

VIDEO // Tone de alcool etilic, confiscate de polițiști de la începutul anului

VIDEO // Tone de alcool etilic, confiscate de polițiști de la începutul anului
FOTO: publika.md

Ca urmare a acțiunilor investigative derulate, pe o perioadă de opt luni, angajați ai Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Departamentului poliției de frontieră și Procuratura Generală, au documentat și destructurat mai multe grupări infracționale specializate în contrabandă de alcool etilic. Grupurile activau pe sectorul de responsabilitate deservit de către Direcția regională Est a DPF.

Astfel, oamenii legii au scos din circuit 22 de tone de alcool etilic, fără acte de proveniență în valoare de circa 3 milioane de lei.

Recent, ca urmare a acțiunilor comune, trei persoane, membrii unui grup infracțional, cu vîrstele cuprinse între 19 și respectiv 40 de ani, domiciliați în Ștefan – Vodă și Căușeni, suspectați de contrabandă de alcool etilic, au fost reținuți.

Aceștia, sînt suspectați, că acum un an, urmau să transporte pe cale de contrabandă trei tone de alcool, în sumă de 300 de mii de lei în Ucraina. Atunci, suspecții au fost observați în apropierea nemijlocită de graniță de către patrula mobilă comună, formată din reprezentanți ai autorităților de frontieră din Republica Moldova și Ucraina, însă au abandonat mijlocul de transport.

Suspecții sînt cercetați în baza art. 248 al 5 „Contrabandă" Cod Penal al RM. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și implicarea acestora în alte cazuri.

Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER

Ultimele știri