25 March, 2017

Video // Reținut de CNA pentru trafic de influenţă

Video // Reținut de CNA pentru trafic de influenţă
FOTO: agora.md

Un locuitor al satului Floreni, Anenii Noi, a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbatul este bănuit de trafic de influenţă şi riscă până la 6 ani de închisoare, dacă vinovăţia sa va fi demonstrată. În prezent el se află în izolatorul CNA, iar operaţiunea de documentare a cazului a fost sprijinită de Serviciul securitate internă al  CRIS Registru.

Potrivit denunţătorului, bănuitul ar fi pretins de la el 900 de euro, susţinând că ar avea influenţă asupra unor responsabili din cadrul Comisiei de calificare a conducătorilor auto din cadrul CRIS Registru şi că-i poate determina pe aceştia să-l favorizeze la probele pentru perfectarea permisului de categoriile C şi D.

Mijloacele băneşti au fost transmise în două tranşe, prima fiind de 50 de euro, iar ultima de 850 de euro. Anume în momentul transmiterii ultimilor bani, bănuitul a fost constatat în flagrant de CNA.

În urma percheziţiei automobilului bărbatului, ofiţerii Centrului au depistat peste 100 de dosare, în copii, ale potenţialilor şoferi, care au fost sau urmau a fi soluţionate de către bănuit. Totodată, în afară de cei 850 de euro, din automobilul bănuitului au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută. Este vorba despre circa 2000 de euro, 300 de dolari şi peste 2000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 326 Cod penal – trafic de influenţă, conducerea urmăririi penale fiind exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER

Ultimele știri