Zilnic, mii de moldoveni stau la coada vitrinelor secţiilor de gastronomie din supermaketurile din capitală. Unii dintre ei cumpără mâncare gătită, pentru că nu au timp sau chef să stea la plită, iar alţii, pentru căle place. Un lucru este sigur: toţi îşi pun sănătatea în pericol.

Este constatarea inspectorilor de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor, care, împreună cu echipa "Moldova, ţară de minune", au mers pe neaşteptate în mai multe supermarketuri din capitală. 

După ce au primit mai multe sesizări referitor la calitatea bucatelor vândute în secția de gastronomie a acestui magazin din capitală, inspectorii de la APC au descins în bucătăria magazinului unde se pregătesc bunătățile culinare.

Contrar normelor sanitare, în frigiderul destinat pentru carnea proaspătă, erau ticsite mai multe tăvi cu pește. Tot aici inspectorii au găsit și mâncare gătită cu termenul de valabilitate expirat.

În prezent, pe piața supermarketurilor din Moldova activează opt rețelei mari, care administrează peste 200 de magazine, iar în majoritatea dintre ele există secții de gastronomie.