Partidul pro-prezidențial „Edinaya Rossia” (Rusia Unită) a cerut oficial conducerii Federației Ruse să ia toate măsurile necesare pentru a ajuta Luganskul și Donețkul și locuitorii acestor republici separatiste, dar și să ofere un ajutor sub formă de armament pentru a „descuraja agresiunea” din partea Ucrainei.

Potrivit președintelui fracțiunii „Edinaya Rossia” din Duma de Stat, Vladimir Vasiliev, „acțiunile statelor NATO în Ucraina provoacă anxietate și nedumerire”.

Acesta a menționat că livrarea armamentului către Ucraina seamănă cu o pregătire pentru o operațiune militară împotriva populației civile care locuiește în Donbas.

Bombardarea regiunilor Lugansk și Donețk se intensifică, din nou sunt victime... Nu putem admite exterminarea oamenilor”, a spus parlamentarul rus.

Acesta a mai adăugat că autoritățile ruse nu pot să neglijeze în continuare cu situația din regiune.

Ne interesează subiectul cu privire la protecția cetățenilor ruși și a compatrioților care locuiesc în RPL și RPD. În cadrul ședinței Consiliului Dumei, în fracțiune, în partid ne-am consultat pe acest subiect și am ajuns la o înțelegere că nu putem lăsa oamenii în voia regimului de la Kiev. În acest sens, facem apel către conducerea țării noastre să ofere ajutor republicilor Lugansk și Donețk sub formă de armament pentru a descuraja agresiunea, precum și să ia toate măsurile necesate pentru a asigura securitatea cetățenilor”, a precizat Vasiliev.