Reprezentații Ambasadei României și cei ai Ambasadei R.Moldova în Azerbaidjan au depus flori la monumentul marelui compozitor român, Goerge Enescu, din Baku, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Românilor. Despre eveniment a anunțat ambasadorul român Vasile Soare, pe pagina sa de Facebook.

„La monument ne-au întâmpinat reprezentanți ai autorităților locale și un grup de locuitori ai raionului, respectiv colegii de la Ambasada Republicii Moldova. Am depus câte un coș cu flori la monumentul marelui compozitor, singurul reprezentant de marcă al culturii române din întreaga zonă a Caucazului de Sud care străjuiește un parc ce-i poartă și numele”,scrie Soare.

Amabasadorul român susține că a prezentat celor prezenți semnificația Zilei Culturii Naționale a Românilor - ziua de naștere a poetului român și universal Mihai Eminescu, dar și câteva aspecte din viața și opera compozitorului George Enescu.

„De asemenea, am subliniat faptul că ridicarea într-un parc din Baku a monumentului compozitorului George Enescu este un rezultat remarcabil al bunelor relații dintre România și Azerbaidjan, care în iunie 2022 împlinesc 30 de ani, având caracter de Parteneriat Strategic. Am mulțumit autorităților locale pentru eforturile de reconstrucție și reamenajare recentă a Parcului George Enescu, monumentul marelui compozitor român fiind acum și mai vizibil și accesibil publicului larg”, mai menționează oficialul.