Pe 26 decembrie, Igor Garbaruk, ministrul adjunct al educației și științei din Ucraina, a efectuat o vizită oficială la Lvov, unde s-a întâlnit cu primarul Andri Sadovîi. La întâlnire, asistenta demnitarului, Kristina Tișkun, 27 de ani, nu a respectat codul vestimentar și a apărut într-o rochie neagră, pe talie, cu decolteu și sânii la vedere. Imaginile au stârnit indignare la Kiev, iar Garbaruk și-a anunțat demisia trei zile mai târziu, scrie publicația Segodna.

Garbaruk și asistenta sa au vizitat Lvovul pentru a vedea cum funcționează centrele de excelență și au participat la un forum privind eficiența energetică.

Nimeni nu a mai băgat de seamă temele de discuție ale întrevederii. Ținuta provocatoare a asistentei lui Garbaruk, bărbat divorțat, a captat toată atenția. Tișkun publicase fotografii de la întâlnirea oficială pe rețelele sociale, dar ulterior le-a șters și și-a desființat contul de Instagram. 

Kristina Tișkun este avocat și proprietar al companiei BK Zabudova.

Pe Facebook, ea a notat că a absolvit un master în drept de la Universitatea Națională Ivan Franko din Lvov. Locuiește la Kiev și lucrează la biroul de consilieri ai ministrului.

Bulgărele de zăpadă se declanșase însă. În urma valului de critici, Garbaruk și-a scris demisia, miercuri, 29 decembrie.

„Poziția mea: un funcționar public este responsabil nu doar pentru el, ci și pentru subordonații săi. Aceasta este o practică europeană absolut normală pe care o urmez”, și-a explicat Garbaruk gestul.

„Aduc sincere mulțumiri colegilor mei din Ministerul Educației și Științei și colegilor din alte ministere pentru tot ce am reușit să facem împreună. Sunteți o echipă grozavă!”, a mai scris el.

După scandal, fosta soție a lui Garbaruk, Anastasia Matiușevskaia, l-a susținut pe demnitar și a spus că este un om de onoare și cu cel mai înalt grad de profesionalism.

Sursa: libertatea.ro