Egor Prosvirnin, fondatorul unui blog naționalist rus care a susținut anexarea Ucrainei, a prezis război civil și l-a criticat pe Putin, a decedat după ce a căzut de pe fereastra apartamentului său din Moscova, scrie dailymail.co.uk

Înainte de a cădea, el ar fi aruncat „un cuțit și un spray de gaz” de la fereastra apartamentului de la etajul cinci, în timp ce vecinii au auzit „țipete și înjurături” înainte de a cădea, potrivit BBC Rusia. Cadavrul său a fost găsit sub ferestrele unei clădiri rezidențiale de pe strada Tverskaia, în seara zilei de ieri 27 decembrie 2021, și a fost recunoscut de soția sa. TASS scrie cu referire la o sursă a legii că, la momentul căderii bloggerul era fără haine.

Politicianul rus Roman Yuneman a declarat pentru ziarul Podyom că s-a întâlnit cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni și totul a fost „normal”. El a spus: „Am vorbit cu soția lui. Din păcate, așa este. A căzut pe fereastră, e adevărat, nu știu detaliile. L-am văzut acum vreo două săptămâni, era într-o stare normală”.

Potrivit canalului de Telegram „112”, Prosvirin locuia într-un apartament închiriat cu familia sa. Vecinii au spus că se certau în apartament. Potrivit informațiilor preliminare, Prosvirin era în stare de ebrietate în momentul căderii. Bloggerul nu a lăsat vreun bilețel de adio.

Egor Prosvirin este fondatorul și fostul redactor-șef al site-ului naționalist „Sputnik și Pogrom”. Blogul său a susținut anexarea Crimeei și izbucnirea ostilităților în estul Ucrainei. Ulterior, el a prezis că Federația Rusă se va „colapsa” și l-a criticat puternic pe Putin, prezicând un război civil. Jurnalistul a spus anterior: „Cred că totul se va prăbuși. Nu numai Novorossia se va prăbuși, ci și Federația Rusă.

Site-ul web a fost adăugat ulterior pe lista resurselor blocate din Federația Rusă în 2017 pentru promovarea ideilor de „ura etnică și religioasă”. Roskomnadzor a susținut anterior că motivul se datorează „propagandei ideii de ură etnică și religioasă, care creează amenințări la adresa securității publice și încurajează extremismul”. În ultimii câțiva ani, Prosvirin a găzduit canalul YouTube CzarTalks.

Egor Prosvirnin avea 35 de ani.