Avioane de luptă și nave de luptă rusești au exersat respingerea atacurilor aeriene asupra bazelor navale și au răspuns cu lovituri aeriene în timpul unor exerciții militare în Marea Neagră, a relatat miercuri Interfax, în timp ce Ucraina vecină a organizat și ea exerciții de luptă, conform Reuters.

Exercițiile au loc într-un moment de mare tensiune, oficialii ucraineni și americani exprimându-și îngrijorarea cu privire la un posibil atac al Rusiei asupra vecinului său sudic, o sugestie pe care Kremlinul a respins-o ca fiind falsă.

„Aproximativ 10 echipaje de aeronave și nave ale bazei navale Novorossiysk a flotei din Marea Neagră... au participat la acest eveniment de antrenament de luptă", a declarat Interfax, citând flota rusă din Marea Neagră.

Avioanele de luptă Sukhoi s-au numărat printre avioanele care au exersat modul de răspuns la atacurile aeriene inamice cu zboruri de antrenament deasupra apelor Mării Negre în cooperare cu flota Mării Negre, a precizat aceasta, potrivit sursei citate de Mediafax.

Flota rusă a Mării Negre are baza în Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014. Kievul vrea ca Rusia să o restituie.

Ucraina, care a acuzat Rusia că a masat trupe în apropiere și spune că Belarus ar putea trimite migranți peste granițele sale, a lansat miercuri o operațiune de întărire a frontierei sale, inclusiv exerciții militare pentru unități antitanc și aeropurtate.

Sursa: Digi24.ro