Poliţia Naţională a Ucrainei a concediat 405 angajaţi pentru că nu erau vaccinaţi, a anunţat şeful Poliţiei Naţionale, Ihor Klimenko, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie 112international, citat de Monitorul Apărării.

„405 angajaţi nevaccinaţi au fost concediaţi din Poliţia Naţională a Ucrainei. Erau nevaccinaţi şi îşi puneau în pericol colegii”, a anunţat Klimenko.

Potrivit acestuia, în cadrul Poliţiei Naţionale, 2.500 de persoane au COVID-19 în prezent, însă 95% din întregul personal al poliţiei a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

În Ucraina, din 8 noiembrie, toţi oficialii şi profesorii nevaccinaţi vor fi suspendaţi. Această regulă nu se aplică persoanelor care au fost sfătuite de medici să nu se vaccineze.

În octombrie, Cabinetul Miniştrilor din Ucraina a aprobat procedura privind suspendarea angajaţilor nevaccinaţi din companii, instituţii şi organizaţii în care este necesară vaccinarea împotriva coronavirusului.

Totodată, ministrul ucrainean al sănătăţii a anunţat, pe 9 noiembrie, că, în curând, şi medicii vor fi suspendaţi dacă nu vor fi vaccinaţi. În prezent, 80% din personalul medical din Ucraina este vaccinat.

 Alte domenii în care ar putea fi aplicată această măsură sunt: instituţiile din domeniul serviciilor sociale, instituţiile pentru protecţia copilului, centrele de reabilitare, companiile, instituţiile şi organizaţiile de importanţă strategică pentru economia şi securitatea statului.