Explozia unei cisterne cu combustibil, după ce s-a ciocnit cu un vehicul în zona industrială din Freetown, Sierra Leone, a dus la o tragedie de proporții. La morgă au ajuns 91 de morți, dar sunt zvonuri că de fapt este vorba de mai mulți. Imaginile difuzate de mass-media locale au arătat corpuri carbonizate pe străzile din jurul cisternei.

Conform BBC, explozia a avut loc, loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce o cisternă de petrol, cu lungime de 40 de metri, s-a ciocnit cu un camion într-o intersecție aglomerată din oraș.

Combustibilul s-a vărsat înainte de a se aprinde, iar trecătorii și mașinile din intersecție au fost cuprinși de flăcări.

La morga centrală din capitala Sierra Leone, Freetown, au ajuns 91 de cadavre.

Președintele Julius Maada Bio s-a declarat cutremurat de tragedia care a dus la pierderi îngrozitoare de vieți omenești. Într-un mesaj pe Twitter, el a spus că guvernul său va face „totul pentru a sprijini familiile afectate”.

Primarul din Freetown, Yvonne Aki-Sawyerr, a descris imaginile ca fiind „sfâșietoare" și a vorbit despre zvonurile că ar fi peste 100 de morți, dar a subliniat că încă nu există un bilanț oficial.

Aproximativ 100 de persoane sunt tratate în spitale și centre de sănătate din zona Freetown.

Se crede că explozia a avut loc într-o intersecție din zona unui supermarket care la ora aceea era aglomerat. Potrivit unor informații, un autobuz plin cu pasageri a fost complet ars, în timp ce magazinele din apropiere și tarabele din piață au fost cuprinse de flăcări.

Brima Bureh Sesay, șeful Agenției Naționale de Management al Dezastrelor din Sierre Leone, a declarat presei locale că incidentul a fost „un accident teribil, teribil”.

Orașul, care găzduiește puțin peste un milion de oameni, s-a confruntat cu mai multe dezastre grave în ultimii ani.

În martie, peste 80 de persoane au fost rănite după un incendiu major într-una dintre mahalalele orașului.

Și în 2017, peste 1.000 de oameni au fost uciși după ce ploile abundente au dus la o alunecare de teren care a străbătut orașul, lăsând aproximativ 3.000 de persoane fără adăpost.

sursa: digi24.ro