Corpul neînsulfețit al unui diplomat ucrainean a fost găsit astăzi la domiciliul acestuia. Conform datelor preliminare, bărbatul a murit după ce a căzut de pe scări. Despre aceasta scrie RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presă al poliției din Kiev.

O sursă a RBC-Ucraina din forțele de ordine a declarat că decedatul era diplomat. Cu toate acestea, numele său nu a fost dezvăluit. Potrivit poliției, o femeie a sunat la poliție și a spus că în casa de pe strada Sadovaya a găsit cadavrul unui bărbat fără semne de viață.

„S-a stabilit că un bărbat de 60 de ani a căzut pe scări în propria casă, unde locuia singur. Apoi s-a ridicat și s-a dus într-o cameră de la etajul al doilea, unde menajera l-a găsit fără niciun semn de viață. Conform concluziei expertului medical criminalist, decesul s-a produs urmare a unei leziuni cranio-cerebrale închise”, a declarat șeful departamentului de poliție Darnytsia, Alexander Pyatnikovsky.

Poliția a început procedurile penale în conformitate Codul penal al Ucrainei - crimă premeditată marcată de „accident întâmplător”.

De altă parte, unele surse din Ucraina dau numele diplomatului. Jurnaliștii de la canalul de telegram „Klymenko Time” susțin că ar fi vorba de fostul reprezentant special al Ucrainei în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, Victor Krijanovski. Diplomatul a mai colaborat cu Ministerul de Externe ucrainean din 1992. În câteva luni urma să împlinească 60 de ani.