Un bărbat din Rusia a cerut-o de soție pe femeia care l-a atacat cu un topor în casă, chiar în sala de judecată în care avea procesul pentru fapta comisă, relatează The Moscow Times, citat de Digi24.ro. Procuratura din Tomsk spune că femeia în vârstă de 67 de ani și bărbatul de 38, pe atunci iubitul ei, se certau constant din cauză că bărbatul „refuza să facă curat în apartament”.

„În timpul procesului, bărbatul a cerut-o de soție pe acuzată și s-au căsătorit”, a anunțat procurorul general al regiunii Tomsk, din care sunt cei doi.

„Din calitatea de soț al acuzatei, el a cerut tribunalului să nu o condamne la închisoare”, au adăugat autoritățile judiciare ruse, fără să-i numească pe cei doi.

„Femeia l-a atacat pe la spate pe bărbat în timp ce acesta se uita la televizor, lovindu-l de mai multe ori cu un topor în cap, coaste și gât”, se arată în comunicatul procuraturii din Tomsk. La momentul incidentului, bărbatul a încercat să-i convingă pe medicii și pe polițiștii care au ajuns la fața locului că s-a rănit  după ce a căzut accidental.

Tribunalul regional din Tomsk a declarat-o pe femeie vinovată de vatamare corporală deosebit de gravă, însă din cauza căsătoriei neașteptate a celor doi, nu a putut decât să o condamne la trei ani de închisoare cu suspendare. Codul penal din Rusia prevede pedepse de maximum 10 ani pentru astfel de fapte.

Procurorii au mai precizat că sentința nu a intrat încă în vigoare, iar cei doi pot să depună încă apel.