Rachetele balistice testate miercuri de armata nord-coreeană au căzut în apele teritoriale japoneze, anunţă Guvernul de la Tokyo, în timp ce Statele Unite au condamnat testele militare nord-coreene.

Armata nord-coreeană a lansat, miercuri, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în cadrul unui test. Rachetele au parcurs 800 de kilometri, atingând altitudinea maximă de 60 de kilometri.

Ministerul nipon al Apărării a anunţat ulterior, conform postului public NHK, că rachetele nord-coreene au căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei.

Departamentul de Stat american a condamnat vehement, potrivit agenţiei Reuters, testele balistice efectuate de Coreea de Nord, denunţând încălcarea rezoluţiilor Naţiunilor Unite şi generarea de riscuri la nivel regional.

În paralel cu testele Coreei de Nord, armata sud-coreeană a testat, în premieră, o rachetă balistică lansată de la bordul unui submarin. „Coreea de Sud are suficiente mijloace de disuasiune pentru a răspunde oricând la provocările Coreei de Nord", a declarat preşedintele Moon Jae-In, conform BBC, citat de Mediafax.