Pozițiile militarilor ucraineni din satul Vodeanoe, lângă orașul Mariupol, au fost bombardate masiv de separatiștii pro-ruși din sisteme reactive „Grad” și artilerie grea, anunță Statul Major al operațiunii antiteroriste (ATO) din estul Ucrainei, pe pagina de Facebook, informează UNIAN.

„Pozițiile trupelor ucrainene în apropierea satului Vodeanoe sunt atacate din sisteme reactive „Grad”, artilerie grea de 152 mm și 122 mm și mortiere de 120 și 82 x mm. Potrivit informațiilor preliminare, în urma luptelor de lângă Mariupol a fost ucis un soldat și încă 8 apărători ucraineni au fost răniți”, a declarat centrul de presă al ATO.

--În apropiere de orașul Mariupol, forțele teroriste pro-ruse atacă pozițiile militarilor ucraineni din toate tipurile de armament de care dispun. Aceasta era informația furnizată de Centrul de Voluntari „People’s Project” într-o postare pe Facebook.

„Conform datelor preliminare, fortificațiile inamicilor au fost distruse complet împreună cu teroriști. Inamicul amplifică tirurile de artilerie asupra pozițiilor deja eliberate. În zona de conflict înaintează tancurile separatiștilor”, se arată în postare.

  

La rândul său, voluntarii Fundației „Întoarce-te viu”, anunțau anterior că luptele, în direcția orașului Mariupol, nu se opresc.

„Există confirmări, că în jurul ore 12:00 teroriștii au folosit sisteme reactive «Grad»”, au spus voluntarii, adăugând că conform unor informații neconfirmate sunt răniți printre luptătorii operațiunii antiteroriste (ATO) din estul Ucrainei.

 

Potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei, în ultimele zile în zona operațiunii antiteroriste au fost răniți 5 militari ucraineni.

Sursa: UNIAN