Pe 18 august la Kiev a avut loc prima repetiție a paradei militare dedicată Zilei Independenței Ucrainei. Militarii au mărșăluit de-a lungul străzii Khreshchatyk și au cântat în cor cântectul scurt, dar celebru, „Putin - hu*lo”, scrie rbc.ua

Mai mulți internauți au postat pe Facebook secvențe video din timpul repetiției cu momentul în care aceștia cântă.

„Un  insider de la paradă! Civilii sunt pur și simplu încântați”, scrie un internaut alături de imaginile video postate. 

Și deputtaul ucainean Alexei Goncearenko a postat un scurt video pe pagina sa de Facebook. „Militarii noștri îi transmit salutări lui Putin la repetiția paradei Glorie Ucrainei! 🇺🇦 🇺🇦”, a scris Goncearenko. 

Mass-media din Rusia s-a arătat deranjată de scandările militarilor ucraineni, scrie glavcom.ua

„Relațiile ruso-ucrainene după acest cântec la parada armatei ucrainene - terminate! Dacă pe toți cei care l-au insultat pe președintele Rusiei și poporul rus nu vor fi găsiți și pedepsiți în public chiar acum! " - aceasta este doar una dintre reacțiile isterice a propagandistei Olga Skabeyeva, o jurnalistă rusă și comentator politic, cunoscută și după porecla „păpușă de fier a lui Putin TV” datorită criticilor sale față de opoziția rusă. 

„Putin hu*lo!” este prezentat drept un cântec ucrainean, creat inițial a apărut ca scandare și cântec de galerie al suporterilor de fotbal ucraineni, devenit popular și în societate în contextul intervenției militare ruse în Ucraina din 2014, și, considerat în prezent și drept un cântec popular.