Un videoclip senzațional, care surprinde momentele în care un motănel câștigă o luptă teritorială cu un urs brun, a fost filmat pe 31 iulie de un grup de pescari, într-o pădure din nordul regiunii rusești Irkutsk.

Pescarii, buni prieteni, erau în mijlocul unei petreceri, după o zi petrecută pe râul Angara, lângă Ust-Ilimsk, când un urs brun tânăr s-a apropiat de tabăra lor.

Ursul a ajuns la câțiva metri distanță de focul de tabără, când motanul Vasily sau Vasya, luat și el în expediție de stăpânii lui, a intervenit și a sărit între urs și grupul de persoane, potrivit The Siberian Times.

Clipul, care a fost filmat de Serghei Tarasov, arată pisica înfoiată și cu spatele și coada arcuite, pe poziție de „luptă”. Ursul părea nedumerit de curajul incredibil arătat de micuța felină.

Motanul a rămas ferm pe poziție chiar și atunci când ursul s-a ridicat pe picioarele din spate.

Pe filmare, pescarii sunt auziți încercând să-l determine pe Vasily să se retragă.

Vasya, pleacă de acolo am spus! Uită-te la el, nici măcar nu se mișcă! Nu știam că am o pisică atât de curajoasă!”, spune stăpâna pisicii. „Da, și îl certi acasă pentru că rupe tapetul!”, completează un bărbat.

După câteva minute, ursul a părăsit tabăra, dar pisica a rămas pe loc până s-a asigurat că acesta a dispărut de tot în pădure.

Unul dintre pescari a exclamat: „Bravo, Vasily Vasilyevici! Ești de prima pagină! Cea mai mare bucată de carne este a ta!”

Clipul a fost postat online de o persoană care a explicat că pescarii au rămas pe loc când a apărut ursul pentru că era cel mai înțelept lucru pe care puteau să-l facă. Dacă ar fi fugit, cel mai probabil ursul i-ar fi atacat. Motanul a fost „elementul surpriză”, care l-a dezarmat pe prădător. „Indiferent cât de mică este pisica, postura și sunetul scos este amenințător și sperie animalele mari”, a spus Vladimir Vlasov, persoana care a postat pe internet clipul.

Sursa: Digi24.ro