Mai mulți muncitori au fost prinși sub pământ, luni, în București, după ce s-a surpat terenul pe un șantier. Aceștia se aflau la o lucrare în zona Bibliotecii Naționale din centrul orașului. Sunt cel puțin cinci victime, muncitori străini: unul a decedat, un al doilea este dat dispărut, iar trei au fost scoși în viață și duși la spital.

Potrivit unor informații preliminare, una dintre victime ar fi decedat. Este vorba de cel de-al patrulea muncitor, care a fost îngropat total de pământ și pe care medicii au încercat să-l resusciteze, fără succes însă.

Cel puțin un muncitor ar fi încă prins sub malul de pământ surpat și este căutat.

Samuel Dioane, salvator minier, a declarat la Digi24 că șansele de supraviețuire sunt mari atât timp cât victima are oxigen. În lipsa oxigenului, se produc în câteva minute leziuni incompatibile cu viața.

Unul dintre muncitorii care ar fi fost acoperit complet de pământ a fost găsit și i se acordă primul ajutor, a declarat la Digi24 purtătorul de cuvânt al ISU București. 

Este posibil să mai fie însă și alți muncitori prinși sub pământ, iar operațiunea de căutare este contracronometru.

În același timp, pompierii desfășoară și o operațiune de stabilizare a malurilor. Un muncitor este prins până la talie în pământ și pentru a putea fi extras este necesară stabilizarea terenului. El este conștient, i s-a aplicat un guler cervical și i s-au acordat primele îngrijiri.

Malul desprins de pământ a antrenat însă armături periculoase, a spus purtătorul de cuvânt.