Un laborator imens de droguri sintetice, probabil cel mai mare laborator clandestin de acest fel identificat vreodată în Olanda, a fost descoperit în noaptea de joi spre vineri în sud-estul ţării.

Potrivit poliţiei olandeze, laboratorul avea capacitatea de a produce zilnic peste o sută de kilograme de droguri sintetice, cu o valoare de piaţă de un milion de euro pe zi, a raportat agenţia olandeză de ştiri ANP, citată de AFP.

„Potrivit serviciului naţional de dezmembrare, este vorba de cel mai mare şi mai profesionist sit de producţie de droguri sintetice descoperit vreodată în Olanda”, se arată într-un comunicat al poliţiei olandeze, relatează Agerpres.

Laboratorul format din două hangare interconectate era amplasat în mediul rural din sud-estul Olandei şi a fost descoperit graţie informaţiilor obţinute din mesaje criptate interceptate, a spus poliţia.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, de naţionalitate poloneză, a fost arestat la faţa locului. Poliţia nu a exclus să facă mai multe arestări în următoarea perioadă.

Având în vedere amploarea operaţiunii, dezmembrarea laboratorului va dura până duminică.

A fost, de asemenea, deschisă o anchetă.

Digi24