Mii de persoane s-au revărsat joi pe terenul din estul Angliei pe care se organizează în această perioadă evenimentul muzical Latitude Festival, una dintre cele mai mari adunări de la ridicarea majorităţii restricţiilor asociate coronavirusului din ţară, la începutul acestei săptămâni, relatează Reuters, citată de Agerpres


Foto: (c) Peter Cziborra/REUTERS

Festivalul de patru zile, care ar urma să atragă în jur de 40.000 de persoane, are loc într-o perioadă în care numărul cazurilor de COVID-19 din Marea Britanie este în creştere.


Foto: (c) Peter Cziborra/REUTERS

Fanii muzicii care au sosit joi pentru a participa la Latitude Festival au trebuit să arate dovada schemei complete de vaccinare sau rezultatul negativ la testul pentru coronavirus.


Foto: (c) Peter Cziborra/REUTERS

''Dacă nu acum, atunci când să o luăm de la căpăt?'', a declarat Katy McKenna, în vârstă de 21 de ani, prezentă la festival. ''Majoritatea am făcut cel puţin prima doză de vaccin, aşa că suntem pregătiţi să revenim la viaţă şi toţi artiştii, care au avut un an liber, merită un festival, să se poată întoarce şi să susţină spectacole'', a adăugat ea.


Foto: (c) Peter Cziborra/REUTERS

Oi vopsite în roz păşunau joi seară în apropierea evenimentului, mulţimi de oameni erau adunate în preajma unor pavilioane uriaşe, iar numeroşi spectatori îşi instalau corturile înainte de a se îndrepta spre scenele principale pentru a-şi asculta trupele preferate.

Foto: (c) Peter Cziborra/REUTERS

Evenimentul-test al guvernului va continua fără obligativitatea respectării distanţei fizice sau a purtării măştii, iar organizatorii au instalat pavilioane fără laterale şi purificatoare de aer în unele zone pentru a atenua riscul răspândirii virusului.


Foto: (c) Peter Cziborra/REUTERS

''Toate planurile au fost implementate, toate trupele sunt pregătite, oamenii şi-au dorit cu disperare să vină, să cânte, să lucreze, să fie din nou pe un câmp şi să se bucure şi asta facem şi noi'', a declarat fondatorul festivalului, Melvin Benn.

Foto: (c) Peter Cziborra/REUTERS

Printre artiştii prezenţi la ediţia din acest an a Latitude Festival se numără Damon Albarn, Wolf Alice, Rudimental şi The Chemical Brothers.