Fostul preşedinte Donald Trump a declarat miercuri seară că întâlnirea succesorului său cu preşedintele rus Vladimir Putin a fost „o zi bună pentru Rusia” şi a adăugat că SUA „nu obţinut ceva”.

„Nu am obţinut ceva. Am oferit o scenă foarte mare Rusiei şi nu am obţinut nimic”, a declarat Trump la Fox News.

Trump a spus că Biden a dat undă verde conductei Nord Stream 2 fără să obţină ceva în schimb. SUA considera până recent Nord Stream 2 un proiect care prezintă riscuri de securitate şi subminează interesele NATO prin privarea Ucrainei de veniturile cheie.

În timpul adminitraţiei Trump proiectul a fost aprig criticat şi SUA a impus sancţiuni companiilor implicate în construcţia ei.

Totuşi, administraţia Biden a anunţat luna trecută că a renunţat la sancţiuni împotriva companiei din Rusia, cu sediul în Elveţia, Nord Stream 2 AG, care supraveghează construcţia unei conducte de gaze naturale care să conecteze Rusia şi Germania. 

„A continua şi a impune sancţiuni acum, cred, ar fi contraproductiv”, a declarat Biden reporterilor.

Trump, care a impus sancţiunile proiectului a explicat la Fox News că a fost direct cu cancelarul german în perioada în care era preşedinte.

„M-am dus în Germania şi am spus: Ascultă, vă protejăm cu NATO la un cost foarte scăzut .... de ţara careia îi plătiţi miliarde de dolari. Cum vine asta?'"

Fostul preşedinte a continuat să susţină în interviu că naţiunile europene "păcălesc" SUA în comerţ.

"Cred că a fost o zi bună pentru Rusia. Nu cred că am scos ceva din asta", a concluzionat Trump Summitul dintre Putin şi Biden.

Sursa: Mediafax.ro