John Sullivan, ambasadorul SUA la Moscova, și-a exprimat îngrijorarea în fața congresmenilor că Joe Biden riscă să facă mari concesii Rusiei la summitul cu Vladimir Putin, fără a primi nimic în schimb, scrie CNN. Diplomatul american se teme că administrația Biden va repeta greșelile predecesorilor democrați, care au anunțat o resetare a relației cu Rusia, iar reacția Moscovei a fost să invadeze Georgia și Ucraina.

Ambasadorul Sullivan a făcut declarațiile într-o ședință a Comisiei de Politică Externă din Senatul SUA în luna mai, cu doar o zi înainte de anunțul oficial al Casei Albe privind summitul Biden – Putin din 16 iunie.

Într-o ședință de două ore cu ușile închise, diplomatul le-a spus senatorilor că Vladimir Putin nu acționează ”cu bună credință” față de SUA. Mai mult, John Sullivan a spus că Biden riscă să repete erorile pedecesorilor săi dacă nu abordează relația bilaterală cu atenție.

Tema principală a discursului lui Sullivan a fost că ”Putin nu și-a schimbat năravul”, în ciuda eforturilor administrației americane de a stopa comportamentul Kremlinului prin sancțiuni.

CNN mai arată că avertismentele diplomatului american vin pe fondul dezbaterilor intense din interiorul administrației Biden pe tema Rusiei și a modului cel mai potrivit de a relaționa cu Kremlinul.

Sursa: G4media