Un canal de trafic cu migranți, armament și mărfuri accizabile din regiunea separatistă transnistreană a fost descoperit de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) din Odesa, informează Dumskaya.

Serviciul a informat că grupul infracțional era format din cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova. Potrivit informațiilor preliminare, în organizarea canalului ilegal sunt implicate persoane ce au funcții în pretinsul minister al apărării de stat din Transnistria (MGB).

Ofițerii SBU au reținut în flagrant doi infractori în momentul în care transportau mărfuri accizabile și dispozitive explozibile în Ucraina. Astfel, au fost confiscate cinci mii de pachete de țigări, cinci grenade RGD cu siguranțe, o grenadă manuală cumulativă RKG-3 și o grenadă F-1. zece muniții pentru un lansator automat de grenade AGS-17 și aproximativ 1.200 de cartușe de calibru 5,45.

Cu o zi înainte, ofițerii de contrainformații au documentat transferul unui grup de imigranți ilegali prin acest canal. Deținuții au fost informați că ei vor fi anchetați în conformitate cu articole ce presupun angajarea în într-un grup criminal organizat.