Craiova a fost aproape întotdeauna recunoscută pentru fabricarea de locomotive. Mai bine de 30 de ani, de pe porțile fabricii Electroputere ieșeau câte 10 locomotive în fiecare lună, până în 1992, când fabrica s-a închis și atunci a ieșit pe poartă ultima locomotivă. În 2006, patru antreprenori români au decis să pună pe picioare o nouă afacere prin care să facă locomotive. Locomotivele făcute acum la Craiova au devenit însă celebre și datorită fondurilor europene, transmite Digi24.ro

Sursa citată scrie că la Craiova se află și singura fabrică de locomotive din sud-estul Europei, o fabrică ce a luat bani europeni pentru a se dezvolta.

Întrebat ce sume și câte proiecte s-au reușit până acum pe fonduri europene, Radu Zlatian - directorul Cercetare-Dezvoltare Softronic, a declarat pentru Digi24 că până acum, trei proiecte sunt finalizate și implementate întru totul, două sunt în derulare. „Unul se va termina anul acesta și încă unul la anul. Ca sume sunt în total cam 6 milioane de euro, valoarea rambursată, pentru că proiectele au fost mai mari, a fost și contribuția noastră, cam 50%, în mare. Am înființat 6 laboratoare de cercetare-proiectare, cu toată dotarea necesară, și 9 standuri pentru încercarea diverselor componente ale locomotivelor. Noi a trebuit să fabricăm motorul de tracțiune. O locomotivă are șase motoare de tracțiune de 1 MW și a trebuit să îl producem noi”, spune directorul. 

Potrivit lui Radu Zlatin, motorul a fost dezvoltat în România pe un proiect european. „O locomotivă are peste 150 de mii de componente, de la șuruburi până la roți, iar noi avem în fabricație cam 70% dintre repere. Din păcate, facem lucruri pe care ar putea să le facă alții și nu are cine. Suntem printre așii producătorilor de locomotive din Europa și trebuie să facem față”, susține Zlatin. 

Directorul mai spune că aportul european a fost suficient de mare. Întrebat ce ar mai vrea fabrica să acceseze cu bani europeni, Radu Zlatin a menționat că sunt interesați de partea de testare. „Noi la ora actuală avem un contract de livrare foarte important cu Suedia, acolo e o altă rețea de tensiune, or noi în momentul de față nu avem unde să încercăm locomotivele pe care le fabricăm”, a conchis acesta.