Agenția de securitate internă a Poloniei a reținut un cetățean polonez identificat ca Marcin K. (numele de familie nu este divulgat în conformitate cu legile țării) cu privire la suspiciunea de spionaj pentru serviciile secrete rusești.

„La 5 mai 2021, agenții serviciului de securitate internă au reținut un bărbat în vârstă de 43 de ani, suspectat de spionaj. Conform dovezilor adunate de ISA, acest cetățean polonez lucrase pentru serviciile speciale rusești", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Informațiilor, Stalnislaw Zaryn.

Anchetatorii susțin că suspectul „a îndeplinit sarcini care i-au fost stabilite de către serviciile secrete rusești”. În special, el a transmis informații și materiale din industria militară, precum și informații despre entitățile juridice poloneze și cetățeni polonezi.

Suspectul a recunoscut acuzațiile. Un tribunal l-a arestat preventiv timp de trei luni. Anchetatorii au efectuat percheziții, au audiat martori și au adunat dovezi materiale și documente. Toate detaliile cazului sunt secrete.

Sursa: newsweek.ro