Concurenta Miss Univers din Myanmar, Thuzar Wint Lwin, s-a folosit de acest eveniment pentru a atrage atenția asupra situației din țara sa și, în timp ce defila pe scenă în costum național, a ridicat o pancartă pe care scria "Rugaţi-vă pentru Myanmar".

Ea a îndemnat întreaga lume să se pronunţe împotriva juntei militare, ale cărei forţe de securitate au ucis sute de protestatari de când a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1 februarie.

"Aş dori să îndemn pe toată lumea să vorbească despre Myanmar. În calitate de Miss Univers Myanmar am atras atenția cât de mult am putut asupra situației din țară, de la lovitura de stat", a spus ea, potrivit Digi24

De altfel, într-un mesaj video înainte de finala competiției care a avut loc în Florida ea a spus: "Oamenii noștri sunt împușcați de militari".

Thuzar Wint Lwin este una dintre numeroasele persoane publice din Myanmar care şi-au exprimat opoziţia faţă de lovitura de stat, în care liderul ales în mod democratic, Aung San Suu Kyi, a fost arestat.

Cel puţin 790 de oameni au fost ucişi de forţele de securitate de la lovitura de stat, potrivit Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici. Peste 5.000 de persoane ar fi fost arestate, iar aproximativ 4.000 sunt încă reţinute.

Thuzar Wint Lwin nu a ajuns în ultima rundă a finalei Miss Univers, dar a câştigat premiul pentru Cel mai bun costum naţional.