Secretarul american de stat Antony Blinken a anunțat că un emisar american va merge să se întâlnească cu lideri israelieni și palestinieni, pentru a căuta o cale calmare a tensiunilor dintre cele două părți, soldate cu zeci de morți și sute de răniți.

Hady Amr, adjunctul secretarului de stat responsabil cu afacerile israeliene și palestiniene, va încerca să obțină „o descreștere a violenței”, a spus Blinken, potrivit AFP, citat de Digi24

Anunțul vine după ce SUA au cerut Israelului şi palestinienilor să evite morțile „regretabile” în rândul civililor.

„Toate părţile trebuie să reducă tensiunile, trebuie să aplice măsuri practice pentru calmarea situaţiei”, a spus Blinken, potrivit Mediafax.

El a condamnat atacurile cu rachete lansate de organizaţii islamiste din Fâşia Gaza.

„Atacurile cu rachetă trebuie să înceteze imediat. Dar este imperativ ca toate părţile să ia măsuri pentru evitarea escaladării crizei”, a adăugat el.

Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat sute de rachete spre teritoriul Israelului, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în centrul vechi al oraşului Ierusalim. Pe de altă parte, lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza.