Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei "Vinerea Verde" şi s-a deplasat cu bicicleta spre Palatul Cotroceni.

"Am venit astăzi cu bicicleta la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania 'Vinerea Verde', o campanie care a început acum câteva săptămâni şi pe care o găsesc foarte bună. Oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ sau chiar să meargă pe jos, este sănătos şi decongestionează traficul", a subliniat şeful statului.

El a adăugat că mersul pe bicicletă este "o alternativă excelentă" şi este "foarte sănătos".

Sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!", Ministerul Mediului a lansat în luna martie o campanie care încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

"Vinerea Verde" îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

AGERPRES