Directorul medical al BioNTech a declarat că oamenii vor avea nevoie probabil de o a treia doză de vaccin Covid-19, deoarece imunitatea împotriva virusului scade, fiind de acord cu comentariile anterioare făcute de CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Dr. Ozlem Tureci, cofondator al BioNTech, firma care a dezvoltat un vaccin în parteneriat cu Pfizer, a afirmat, de asemenea, că oamenii vor trebui vaccinaţi împotriva coronavirusului anual, ca şi pentru gripa sezonieră. Asta pentru că, a spus ea, oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca imunitatea împotriva virusului indusă de vaccin să scadă în timp.
 
„Vedem indicaţii pentru acest lucru şi în răspunsul imun indus, dar şi natural, împotriva SARS-COV-2. Vedem această scădere a răspunsurilor imune şi la persoanele care tocmai au fost infectate şi, prin urmare, este de aşteptat să se întâmple acelaşi lucru şi la cele vaccinate”, a spus Ozlem Tureci, într-un interviu pentru CNBC, citat de Mediafax
 
Declaraţiile lui Tureci vin după ce Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a spus că oamenii vor avea nevoie probabil de un al doilea rapel sau de a treia doză de vaccin anti-Covid-19 în termen de 12 luni de la imunizarea completă. El a mai afirmat, de asemenea, că este posibil ca oamenii să fie nevoiţi să se vaccineze în fiecare an.
 
Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său anti-Covid-19 a fost cu peste 91% eficient în protejarea împotriva virusului şi cu mai mult de 95% împotriva bolilor severe până la şase luni după a doua doză. Vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea a lui Pfizer, s-a dovedit, de asemenea, extrem de eficient la şase luni după imunizare.
 
Cercetătorii spun că încă nu ştiu cât durează protecţia împotriva virusului după şase luni de la imunizare, deşi oficialii din domeniul sănătăţii publice şi experţii în sănătate se aşteaptă ca protecţia să scadă după ceva timp.