Maldive, republica insulară din Oceanul Indian, încearcă astfel să forțeze o revitalizare a industriei turistice care contribuie, direct și indirect, cu peste 50% la PIB-ul țării, scriu CNN și CNBC.

A fost una dintre țările care s-a deschis complet pentru vizitatori, iar acum, Maldive vrea să fie una dintre deschizătoarele de drumuri pentru turismul de vaccinare. Oficialii republicii insulare din Oceanul Indian au anunțat planul de a oferi vaccinul COVID turiștilor care sosesc, într-o încercare de a atrage cât mai mulți vizitatori, scrie CNN, citată de Libertatea

Doctorul Abdulla Mausoom, ministrul pentru turism, a confirmat că Maldive dezvoltă o așa-numită schemă numită „turism 3V”, ce va permite turiștilor să „viziteze, să se vaccineze și să își petreacă vacanța”.

Potrivit lui Mausoom, țara plănuiește să ofere vizitatorilor două doze de vaccin, ceea ce înseamnă că cine va alege să folosească această schemă va trebui să petreacă în Maldive câteva săptămâni. Totuși, deocamdată, vizitatorii care vor „să viziteze și să se vaccineze” trebuie să mai aștepte puțin. Schema va demara după ce populația țării, de 550.000 de locuitori, va fi imunizată.

„Ideea principală a deschiderii turismului este ca acesta să fie sigur”, a declarat Mausoom pentru CNBC. „Prin urmare, după ce țara va fi vaccinată, atunci ne vom muta pe „turismul 3V”.