Rusia generează o amenințare ''concretă și imediată'' pentru securitatea Europei, a atenționat sâmbătă ministrul german al apărării, care a subliniat că Moscova se definește tot mai mult drept un ''contrapunct iliberal, antidemocratic față de Occident'', relatează dpa, preluat de Agerpres.

„Armele și conflictul Rusiei în mijlocul Europei au creat pericole reale'', a spus Annegret Kramp-Karrenbauer într-o conferință organizată de Fundația Konrad Adenauer.

Kramp-Karrenbauer s-a referit la desfășurarea de trupe suplimentare ruse de-a lungul frontierei de est a Ucrainei, măsură care în opinia sa nu este menită să inspire încredere, ci, dimpotrivă, să provoace o reacție. Ea a accentuat că Germania și Ucraina ''nu vor cădea în capcana acestui joc al Rusiei''.

Potrivit ministrului german, Rusia se definește tot mai mult drept un ''contrapunct iliberal, antidemocratic față de Occident'', el dând ca exemple ''atacurile cibernetice, exporturile de arme, influența politică ascunsă sau deschisă, crimele, angajamentul militar direct și indirect''. 

Sursa:Agerpres