Comisia pentru securitate națională din Rada Supremă a Ucraina i-a convocat pe ministrul de externe de la Kiev, Dmitri Kuleba și pe șeful serviciului de informații externe, Valeri Kondratiuk, pentru a oferi explicații pe marginea răpirii judecătorului ucrainean Nikolai Ceaus din R. Moldova. Acest lucru a fost anunțat de Andrei Porubii, deputat în Rada Supremă.

Porubii a menționat că nu este vorba despre doar despre Ceaus, ci despre relația dintre Ucraina și Republica Moldova, unde la ultimele alegeri prezidențiale a câștigat Maia Sandu.

„R. Moldova este totodată și granița cu Ucraina. Noi înțelegem ce riscuri pot avea aceste acțiuni, când forțele pro-ruse vor avea majoritatea. Forțele pro-europene au reușit să ia majoritatea, a învins Sandu. Iar acum, prin intermediul acestui scandal, care ia o amploare foarte rapid, noi putem să suspendăm relațiile dintre țările noastre dacă aceste fapte, descrise de presă - acțiunile ilegale ale serviciilor speciale ale Ucrainei au avut loc în  R. Moldova”, a declarat Porubii.

„Cred că aceasta este o mare palmă pentru serviciile speciale ucrainene. Pentru că ele trebuie să lucreze cu dușmanii Ucrainei, la granița de est și nu în R. Moldova prietenoasă nouă, fără permisiune noastră”, a continuat Ceaus.