Un incendiu groaznic a izbucnit în această după-amiază la fabrica „Nevskaya Manufaktura” din Sankt Petersburg, Federația Rusă. Incendiului i-a fost atribuit cel mai înalt nivel de gravitate - nivelul 5.

În timpul stingerii, un pompier a murit, încă doi au fost răniți, relatează agențiile de știri rusești

Focul a cuprins 10 mii metri pătrați. La fața locului lucrează pentru stingerea focului 347 oameni și sunt prezente 69 autopseciale. Pompierii sunt nevoiți să stingă nu doar focul din clădire dar și iarba și copacii care au luat foc în jur.

„Nevskaya Manufaktura” este o fabrică de producere a pânzelor și cuverturilor și a fost fondată în 1841 de negustorul englez James Thornton. Mai târziu, împreună cu fiii săi, el a fondat Thornton Woolen Company. A devenit una dintre cele mai mari întreprinderi textile din Rusia și s-a ocupat cu filarea, țeserea, albirea, vopsirea, finisarea și producția de pânză. În 1918 fabrica a fost naționalizată, iar patru ani mai târziu a fost numită „țesător roșu”. În 1992, întreprinderea a fost înființată și a început să funcționeze ca OJSC "Nevskaya Manufactura". Acum, în mare parte, există depozite închiriate.