Fostul manager de top al Inter RAO, Karina Țurcan, condamnată pentru spionaj în Rusia, a transmis informații serviciilor speciale ale Republicii Moldova, iar acestea le transmiteau serviciilor speciale NATO. Acest lucru este relevat în textul sentinței, citat de TASS.

Potrivit datelor anchetei, Țurcan, având pseudonimul Karla, a fost atrasă în cooperarea cu SIS din R. Moldova cu care a menținut contacte și a avut întâlniri personale cu reprezentanții serviciului, transmițând informații clasate. „Acest serviciu, evaluând foarte înalt informatorul și referindu-se la acesta ca la o sursă importantă de informații, informa unitățile NATO și serviciile speciale ale altor state”, se menționează în document.

De asemenea, se spune că, ca urmare a măsurilor desfășurate de FSB din Rusia, au fost obținute copii ale a cinci foi din dosarul personal al agentului Karla, care este o anchetă întocmită de colonelul A. Popescu, din 18 august 2004 și care conține o fotografie a Karinei Țurcan și datele sale complete de identificare, numele, prenumele și patronimicul, data și locul nașterii, naționalitatea și cetățenia, locul de reședință, educația și locul de muncă.