Doi schiori au coborât pe un strat de zăpadă subțire, unul dintre cei mai periculoși munți din SUA, Half Dome, din Parcul Național Yosemite. Jason Torlano, în vârstă de 45 de ani, și Zach Milligan, în vârstă de 40 de ani, au finalizat coborârea în cinci ore, potrivit abc7, care citează Associated Press.

„Dacă aluneci în stânga sau în dreapta, cu siguranță ești mort”, a spune JT Holmes, un schior profesionist prieten cu Jason Torlano.

Snowboarderul Jim Zellers este considerat a fi primul care a coborât secțiunea superioară de 24 de metri, dar nimeni nu ar fi încercat întreaga coborâre de 1.463 metri din vârf până în vale.

Torlano a spus că visase să schieze cupola muntelui de când familia sa s-a mutat la Yosemite când avea 5 ani. „Am fost atras de Half Dome de cât îmi amintesc.”

A încercat să schieze Half Dome în ultimii trei ani, dar a renunțat de fiecare dată din cauza zăpezii nepotrivite. Anul acesta, o furtună de la începutul lunii februarie a umplut Yosemite cu zăpadă proaspătă, inclusiv aproximativ 7,6 centimetri de zăpadă în zona superioară.