146 de persoane nu vor putea călători în Europa, iar 37 de entităţi îşi vor avea activele îngheţate până la 15 martie 2017, ca urmare a prelungirii de către Consiliul Europei, cu şase luni, a restricţiilor ce vizează acţiuni împotriva integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei.

Măsurile au fost introduse în martie 2014 și au fost prelungite ultima dată în martie 2016. Evaluarea situației nu a justificat o modificare a regimului de sancțiuni sau a listei persoanelor și entităților care fac obiectul măsurilor restrictive. Informarea și expunerea de motive privind includerea pe listă referitoare la aceste persoane și entități au fost actualizate după cum a fost necesar.

Actele juridice sunt disponibile în Jurnalul Oficial al UE din 16 septembrie 2016. Decizia a fost adoptată prin procedura scrisă.

Sunt în vigoare mai multe măsuri ale UE ca răspuns la criza din Ucraina, precum:

- sancțiuni economice vizând anumite sectoare ale economiei ruse, în prezent în vigoare până la 31 ianuarie 2017;

- măsuri restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și Sevastopolului, în prezent în vigoare până la 23 iunie 2017.

sursa: Consiliul European