Bellingcat și The Insider au publicat o investigație cu prvire la asasinarea jurnalistului Timur Kușaev, activistului Ruslan Magomedraghimov și a liderului mișcării „Rusia Nouă”, Nichita Isaev. Jurnaliștii suspectează că în asasinarea acestor persoane sunt implicați ofițerii FSB care,  se presupune, au săvârșit o tentativă de omor împotriva politicianului Aleksei Navalnîi.

Cadavrul lui Timur Kușaev, jurnalist și activist pentru drepturile omului din Nalcik a fost găsit mort pe 1 august 2014, având pe corp vânătăi și urme de seringi sub braț. Probabil, ucigașii i-au astupat gura și nasul cu o cârpă înmuiată în cloroform pentru ca să-și piardă cunoștința. În ziua asasinării, în Nalcik s-au aflat otrăvitorii lui Navalnîi, Konstantin Kudreavțev, medicul FSB Ivan Osipov și alți doi ofițeri Denis Macikin și Roman Mitiușin.

Activistul mișcării regionale „Edinstvo”, Ruslan Magomedraghimov a fost descoperit fără suflare pe 24 martie 2015 în Kaspiisk. Potrivit versiunii oficiale, el ar fi murita din cauza asfixierii, deși nu au fost găsite urme de violență pe corpul său. Apropiații vorbesc de niște urme de injecții în zona gâtului, descoperite la Ruslan. Medicul FSB, Ivan Osipov a vizitat de două ori Mahacikala în acea perioadă, iar cu o săptămână înainte de asasinare, acolo a venit și Kudreavțev. Ivan Osipov a zburat în Vladikavkaz pe 20 martie 2015, un oraș ce se află la 4 ore distanță de Kaspiisk. Osipov s-a întors la Moscova după două zile după asasinat.

Nikita Isaev a murit în tren pe 16 noiembrie 2019. Tovarășul său a spus că s-a îmbolnăvit brusc - bărbatul a presupus că a fost otrăvit. Bellingcat sugerează că ofițerii FSB au început să-l spioneze pe Isaev în decembrie 2018. Jurnaliștii au găsit șapte coincidențe de călătorie în oraș ale lui Isaev și ale ofițerilor. Aleksei Aleksandrov și Ivan Osipov, care au fost implicați în tentativa de asasinare împotriva lui Navalnîi, ar fi participat la operațiunea de otrăvire a acestuia.