UDATE Soția opozantului rus Alexey Navalinîi a fost eliberată cu puțin timp în urmă. Despre acest lucru au anunțat jurnaliștii de la TVRain.

UPDATE // Soția opozantului rus Alexey Navalinîi a fost arestată la Moscova după ce astăzi s-a alăturat celorlalți protestari care cer eliberarea soțului său. 

Yulia Navalinîi a postat o poză pe pagina sa de Instagram și a scris „Îmi pare rău pentru calitatea proastă a pozei dar lumina din „închisoarea pe roți”

Din Moscova şi până la Vladivostok, susținătorii lui Alexei Navalny, principalului opozant al lui Vladimir Putin, arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în ţară, protestează sâmbătă. Manifestațiile s-au lăsat și de această dată cu arestări și acțiuni agresive din partea polițiștilor.

La Moscova, unde mobilizarea opoziţiei este de obicei cea mai semnificativă, protestatarii urmează să se reunească la ora locală 14:00 (11:00 GMT) în piaţa Puşkin. Poliţia moscovită a promis deja că va reprima fără întârziere orice adunare neautorizată, iar primarul capitalei, Serghei Sobianin, a calificat protestele drept inacceptabile, în plină pandemie de coronavirus.

Cu toate acestea, soţia lui Navalnîi, Iulia, şi-a anunţat pe Instagram intenţia de a manifesta la Moscova pentru soţul ei.

După otrăvire, Navalnîi a fost spitalizat la Berlin pentru tratament, iar săptămâna trecută, la întoarcerea la Moscova, a fost reţinut chiar pe aeroport.

Opozantul lui Putin se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.