Aplicația gratuită Signal, care oferă posibilitatea de a trimite mesaje text și apeluri vocale securizate, similară cu WhatsApp, a anunțat vineri că se confruntă cu dificultăți tehnice, după ce milioane de utilizatori au descărcat-o, ca urmare a renunțării la WhatsApp, a informat BBC, citată de Libertatea

Compania Signal a înregistrat o creștere uriașă a descărcărilor, de când rivalul său, WhatsApp, a anunțat săptămâna trecută noi condiții de confidențialitate, scrie BBC.

Mai mulți utilizatori au raportat că mesajele nu au fost trimise nici de pe aplicația de telefoane mobile, nici de pe varianta desktop a Signal, timp de câteva ore.

Într-un mesaj pe Twitter, Signal a explicat că a suplimentat numărul de servere „într-un timp record” și că lucrează la restaurarea serviciului.

„Milioane și milioane de utilizatori noi au trimis un mesaj în care spun că pentru ei confidențialitatea contează”, a scris compania Signal.

Signal, creștere de 36 de ori în descărcări în câteva zile, WhatsApp, scădere masivă

Atât Signal, cât și Telegram, o altă aplicație de mesagerie criptată gratuită, au profitat de nemulțumirea utilizatorilor, provocată de termenii și condițiile noi promovate de WhatsApp.

WhatsApp le-a transmis deja celor două miliarde de utilizatori că trebuie să îi permită să partajeze datele cu Facebook, compania-mamă, dacă oamenii vor să folosească mai departe aplicația WhatsApp

Acest lucru nu se aplică utilizatorilor din Marea Britanie și Europa, dar notificarea a fost trimisă tuturor, informează BBC.

WhatsApp a precizat că practica de a partaja date cu Facebook nu este nouă, dar că a existat o „confuzie” cu privire la mesajul său, care inițial le-a dat oamenilor termen până pe 8 februarie să accepte termenii actualizați sau să nu mai folosească serviciul.

WhatsApp a modificat data-limită de acceptare a noilor condiții pentru 15 mai. „Noi nu putem să vă vedem mesajele private sau să vă auzim apelurile și nici Facebook”, au precizat reprezentanții WhatsApp.

Signal a fost descărcat de 246.000 de ori la nivel mondial în săptămâna premergătoare anunțului WhatsApp și de 8,8 milioane de ori în săptămâna următoare, adică de aproape 36 de ori mai mult.

În India, descărcările au sărit de la 12.000 la 2,7 milioane. În Marea Britanie, de la 7.400 la 191.000, iar în SUA de la 63.000 la 1,1 milioane.

Miercuri, aplicația Telegram a declarat și ea că a depășit 500 de milioane de utilizatori activi la nivel global. Descărcările au crescut de la 6,5 ​​milioane la 11 milioane.

În aceeași perioadă, descărcările globale ale WhatsApp au scăzut de la 11,3 milioane la 9,2 milioane.