Capitoliul SUA, unde Camera Reprezentanţilor votează astăzi pentru demiterea preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, este scena unor imagini care par desprinse mai degrabă dintr-un film distopic, cu congresmeni care îşi fac cu greu loc printre zecile de militari ai Gărzii Naţionale întinşi pe jos, sau care dorm sub tablouri şi cu armele sprijinite de pereţi.

Conform New York Times, 15.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în Washington D.C, conform Digi24.

Reprezentanţii Poliţiei Capitoliului au atras atenţia asupra unor comploturi şi proteste armate de-a dreptul „macabre” care ar putea avea loc în aceste zile. Un astfel de complot ar presupune organizarea unui protest în care demonstranţi înarmaţi să înconjoare Capitoliul şi să-i execute, pur şi simplu, pe congresmenii democraţi, precum şi pe unii republicani.

Cu prilejul votului dat în Camera Reprezentanţilor pentru demiterea şi punerea sub acuzare (impeachment) a lui Donald Trump, membrii Congresului vor trece prin filtre prevăzute cu detectoare de metale, informează CNN.


militari ai Gărzii Naţionale în faţa Capitoliului SUA15.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în Washington. Foto: Profimedia ImagesArme de asalt distribuite militarilor Gărzii Naţionale a SUA în faţa Capitoliului.Arme de asalt distribuite militarilor Gărzii Naţionale a SUA în faţa Capitoliului. Foto: Profimedia ImagesMembri ai Gărzii Naţionale dorm în holul Capitoliului SUAMembri ai Gărzii Naţionale dorm în holul Capitoliului SUA. Foto: Profimedia ImagesMilitari ai Gărzii Naţionale se odihnesc în Capitoliul SUAMilitari ai Gărzii Naţionale se odihnesc în Capitoliul SUA. Foto: Profimedia ImagesMilitari ai Gărzii Naţionale dorm în Rotonda Capitoliului SUAMilitari ai Gărzii Naţionale dorm în Rotonda Capitoliului SUA. Foto: Profimedia ImagesMilitari din Garda Naţională a SUA dorm, cu puştile sprijinite de pereţii CapitoliuluiMilitari din Garda Naţională a SUA dorm cu puştile sprijinite de pereţii Capitoliului. Foto: Profimedia ImagesMilitari ai Gărzii Naţionale se odihnesc în Capitoliul SUA sub nişte tablouri cu scene din istoria SUAMilitari ai Gărzii Naţionale se odihnesc în Capitoliul SUA sub nişte tablouri cu scene din istoria SUA. Foto: Profimedia ImagesMilitarii Gărzii Naţionale se plimbă prin CapitoliuMilitarii Gărzii Naţionale se plimbă prin Capitoliu. Foto: Profimedia ImagesMilitari din Garda Naţională a SUA dorm în Capitoliul SUAMilitari din Garda Naţională a SUA dorm în Capitoliul SUA. Foto: Profimedia Images