Rusia nu a privit niciodată prin ochelari roz la noua administrație SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează „RIA Novosti”.

„În ceea ce privește încântarea sau decepția, vreau să vă reamintesc că, pe parcursul ultimelor câteva luni, am spus că nu am purtat ochelari roz și niciodată nu am cultivat iluzii inutile. De aceea, nu avem de ce să fim dezamăgiți”, a spus el, răspunzând la o întrebare despre eventuale decepții privind noua administrația a lui Donald Trump.

Totodată, Peskov a menționat că, deocamdată, a trecut doar o lună de la începutul noii administrații, „așa că orice concluzii și evaluări sunt premature”, potrivit „RIA Novosti”.

Amintim că ieri sursele unui număr de publicații din Europa și SUA indicau faptul că Kremlinul a ordonat instituțiilor media de stat să nu se mai lingușească pe lângă Trump prin materialele lor, reflectând o preocupare tot mai mare în rândul funcționarilor ruși că noua administrație SUA va fi mai puțin prietenoasă decât au crezut inițial. 

În urma demisiei în SUA a consilierului prezidențial Michael Flynn și a declarațiilor neplăcute pentru Moscova, făcute de Donald Trump privind Crimeea, presa occidentală scrie despre dezamăgirea resimțită la Kremlin din cauza modului în care decurg relațiile cu noua administrație de la Washington.