Rosselkhoznadzor anunță că la sfârșitul lunii noiembrie a nimicit 20 de tone de prune proaspete din Republica Moldova. Potrivit comunicatului de presă al serviciului fitosanitar rus, în prune ar fi fost depistată. Anterior, instituția fitosanitară anunțase distrugere a 10 tone de prune moldovenești.

„La sfârșitul lunii noiembrie 2020, Administrația Rosselkhoznadzor pentru orașul Moscova la postul de control fitosanitar situat la depozitul temporar al OST-Terminal LLC, în timpul controlului fitosanitar de carantină, în lotul de prune proaspete (origine - Republica Moldova) cu o greutate de 20,15 tone, a fost identificat un de carantină pentru Federația Rusă - molia estică (Grapholita molesta Busck.)”, se arată în comunicatul instituției.

Administrația Rosselkhoznadzor a emis o notificare proprietarului mărfii pentru luarea unor măsuri cu privire la produsele contaminate. Proprietarul ar fi a luat decizia de a distruge lotul de prune.

„În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, produsele reglementate infectate au fost distruse sub controlul biroului Rosselkhoznadzor”, se arată în comunicat.