Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, a declarat la postul de televiziune Rossia 1 că în cazul în care autoritățile moldovenești vor încerca să alunge contingentul rus din Transnistria, Rusia îl va dubla sau chiar tripla.

Jirinovski a declarat că în regiune locuiesc 250.000 de cetățeni ruși și că Rusia este obligată prin constituție să-i apere.

Politicianul rus a mai a spus că în depozitele de la Cobasna sunt depozitate muniții suficiente pentru un „întreg al treilea război mondial în Europa”. Potrivit acestuia, lichidarea unei asemenea cantități de arme este imposibilă, iar în cazul unei explozii, Europa va fi zguduită de valul de șoc.

„Noi nu trebuie doar să spune, dar și să avertizăm că noi nu numai că nu vom retrage, ci vom crește contingentul rusesc al forțelor de menținere a păcii. Dacă numai un singur soldat va fi ucis, veți scălda într-o baie de sânge, nici nu veți reuși să ajungeți la aeroportul din Chișinău, vă vom ajunge pe toți”, a spus Vladimir Jirinovski.