Agenția globală Interpol a avertizat miercuri că rețelele criminale organizate ar putea viza vaccinurile COVID-19, căutând să vândă doze falsificate, potrivit Reuters.

Organizaţia a descoperit aproape 3.000 de site-uri web care aveau legătură cu farmacii care vindeau medicamente contrafăcute. Interpol, cu sediul în Franța, a anunțat că a lansat o alertă globală pentru aplicarea legii în 194 de țări membre, avertizând să se pregătească pentru rețelele criminale care vizează vaccinurile COVID-19, atât fizic, cât și online.

„Pe măsură ce guvernele se pregătesc să lanseze vaccinuri, organizațiile criminale intenționează să se infiltreze sau să perturbe lanțurile de aprovizionare. Rețelele criminale vor viza, de asemenea, membrii publicului prin intermediul site-urilor web false și a remediilor false, care ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea și chiar pentru viața lor”, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock, potrivit Reuters.

De asemenea, Interpol solicită membrilor să fie vigilenţi în faţa riscului de circulaţie a testelor false, a căror utilizare poate creşte odată cu reluarea iminentă a călătoriilor internaţionale. Organizația a găsit până acum aproape 3.000 de site-uri web care aveau legătură cu farmacii suspectate că vând medicamente contrafăcute sau echipamente ilegale.

Sursa: libertatea.ro