Opozantul rus Aleksei Navalnîi a cerut Uniunii Europene să impună sancțiuni împotriva miliardarilor ruși apropiați lui Vladimir Putin, deoarece doar în acest caz aceste restricții vor fi luate în serios la Kremlin. El și-a exprimat această opinie în timpul dezbaterilor din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, transmite TVRain. 

Navalnîi a menționat că nu vede niciun motiv pentru a impune sancțiuni împotriva celor care nu au posibilitatea de a călători în Europa și nu au active acolo, de exemplu, împotriva „generalilor ruși”.

„Întrebarea principală este, de ce acești oameni otrăvesc, ucid și falsifică alegerile? Răspunsul este foarte simplu - banii. Sancțiunile UE ar trebui să vizeze banii. Iar oligarhii ruși, nu numai vechi, ci și noi, inclusiv cei din anturajul lui Putin, ar trebui să devină ținta sancțiunilor. Atâta timp cât cele mai scumpe iahturi al lui Usmanov sunt în Barcelona sau Monaco, nimeni din Rusia sau de la Kremlin nu va lua în serios sancțiunile europene ”, a spus Navalnîi.

În opinia sa, astfel de sancțiuni vor fi susținute de 99% dintre cetățenii ruși.